”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

1.5.2012

SIMPPELI SITRUUNAKAKKU

Parhaat asiat elämässä ovat selkeitä ja yksinkertaisia. Kuten tämä kakku. Se ei kaipaa seurakseen kuorrutuksia eikä krumeluureja, vaan vie kielen mennessään raikkaan mutkattomalla herkullisuudellaan. Sitruunaisuuden voi leipoja säätää omille makuhermoilleen sopivaksi. Reseptissä sitruunoita on kolme, mutta jos teen tätä vain itselleni, lisään neljännen. Jollekulle saattaa sopia vain häivähdys sitruunaa, mutta suosittelen silti käyttämään vähintään kahta. Täytyyhän elämässä makua olla!


kuva: Arto Vuohelainen


250 gr voita
3 dl sokeria
5 munaa
3 sitruunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa


PINNALLE:
3/4 dl tomusokeria
sitruunamehua


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
Lisää sitruunoiden raastettu kuori. 
(Kuoret on maailman helpoin raapia irti sitrusraudalla. 
Suosittelen lämpimästi!)
Kääntele hellävaraisesti sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 
180 asteessa noin 45 minuuttia.
Kakun paistumista odotellessasi purista raavittujen sitruunoiden mehu ja sekoita siitä tomusokerin kanssa ihanan kirpeän makea siirappi.
Kun kakku on jäähtynyt, pistele siihen reikiä hammastikulla ja hölvää sitä sitruunasiirapilla niin, että neste imeytyy kakkuun.
Sihtaa pinnalle tomusokeria vasta, kun pinta on hetken kuivahtanut.
Säilytä viileässä, jos haluat kakun pehmeänä. 
Minä pidän omastani enemmän, kun pinta kuivahtaa hieman rapsakaksi, joten säilytän sitä huoneenlämmössä. 

1 kommentti:

  1. Pitäisipä kokeilla tämäntyyppistä sitruunasiirapilla kostutettu kakkua. Kuulostaa ihanalta ja todella sitruunanraikkaalta.

    VastaaPoista