kuva: Arto Vuohelainen |
250 gr voita
3 dl sokeria
5 munaa
3 sitruunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
PINNALLE:
3/4 dl tomusokeria
sitruunamehua
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
Lisää sitruunoiden raastettu kuori.
(Kuoret on maailman helpoin raapia irti sitrusraudalla.
Suosittelen lämpimästi!)
Kääntele hellävaraisesti sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa
180 asteessa noin 45 minuuttia.
Kakun paistumista odotellessasi purista raavittujen sitruunoiden mehu ja sekoita siitä tomusokerin kanssa ihanan kirpeän makea siirappi.
Kun kakku on jäähtynyt, pistele siihen reikiä hammastikulla ja hölvää sitä sitruunasiirapilla niin, että neste imeytyy kakkuun.
Sihtaa pinnalle tomusokeria vasta, kun pinta on hetken kuivahtanut.
Säilytä viileässä, jos haluat kakun pehmeänä.
Minä pidän omastani enemmän, kun pinta kuivahtaa hieman rapsakaksi, joten säilytän sitä huoneenlämmössä.
Pitäisipä kokeilla tämäntyyppistä sitruunasiirapilla kostutettu kakkua. Kuulostaa ihanalta ja todella sitruunanraikkaalta.
VastaaPoista