”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

6.5.2012

CAKE POPS ELI KAKKUTIKKARIT

Niinhän sen menee, että lahjattomat treenaa. Ja niin on aina ollut Reseptivarkaankin keittiössä. Uusiin resepteihin ja muihin ideoihin käydään käsiksi vasta silloin, kun joku on tulossa syömään tai käymään, ei niitä stressata etukäteen. Puolet homman mielenkiinnostahan on siinä, kun saa jännittää lopputulosta.


Tällä kertaa oli kuitenkin pakko kokeilla etukäteen, ettei mene maine jälkikasvun silmissä. Ja sormet suorastaan syyhysivät. Resepti on niin yksinkertainen, että siinä ei voi mennä pieleen, mutta halusin testata tekniikkaa hyvissä ajoin etukäteen. Sillä – TADAA – tähtäimessä on 19. toukokuuta järjestettävä Ravintolapäivä, jolloin Reseptivaras yhdessä tyttärensä Kakkuvarkaan kanssa pistää pystyyn pienen katukahvilan. Tarjolla kahvia ja kakkutikkareita. Tervetuloa meille!


Tänään testattiin makuyhdistelmää appelsiinisuklaa. Yhdistelmiähän on loputtomasti. Erivärisiä kuorrutesuklaita saa kakkutarvikeliikkeistä kaikissa sateenkaaren väreissä. Samoin nonparelleja, glittereitä ja muita hörhellyksiä. Tikkuina käytimme tänään puisia grillitikkuja, mutta oikeita tikkaritikkujakin saa niistä samoista liikkeistä. Tyttäreni Kakkuvaras sai tehtäväkseen suunnitella kahvilaamme neljä erilaista makuyhdistelmää kuorrutteineen ja koristeineen. Näihin palaamme sitten lähempänä h-hetkeä.


Appelsiinisuklaa-kakkutikkareihin tarvitset:
-kakkupohjan
-purkin appelsiinituorejuustoa
-pari ruokalusikallista appelsiinimehua
-levyn tummaa, kuorrutukseen sopivaa suklaata
-nonparelleja
-paksun styroxlevy tms.


Minä tein klassisen sokerikakkupohjan Elsa-mummon ohjeella:
1 lasi munia
1 lasi sokeria
1 lasi jauhoja
Munat ja sokeri vaahdoksi, sitten hellävaraisesti sekaan jauhot.
Paista kypsäksi 225 asteessa.

Murenna jäähtynyt kakkupohja kulhoon ja hiero sekaan purkillinen tuorejuustoa. Jos seos jää kovin kuivaksi, lirauta mukaan pari ruokalusikallista mehua tai vaikka maitoa.
Pyörittele massasta pieniä, parin kolmen sievän suupalan kokoisia palleroita ja pane ne hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa.
Tökkää pallero tikun nokkaan ja dippaa sulaan suklaaseen. 

Tämä on se tekniikkakohta. Jos pallero pyörii tikun nokassa tai tikku tulee pallerosta läpi, pane pallerot tikkuineen uudelleen hetkeksi jääkaappiin. Joissakin resepteissä neuvotaan tuikkaamaan tikku ensin sulaan suklaaseen ja sitten palleroon, ja sitten jääkaappiin ennen koko palleron dippaamista, mutta meikäläistä alkoi hengästyttää kaikki se jääkaapilla juokseminen, ja oioin sumeilematta kaikki ylimääräiset mutkat.

Pyörittele tikkua, valuta ja kaavi vaikka pikkulusikalla ylimääräinen, näpeille valuva kuorrutus, ja kun ei enää valu, ripottele pinnalle nonparelleja. Tähän sotkemiseen saa näppituntuman aika nopeasti, mutta kannattaa varautua siihen, että sulaa suklaata ja nonparelleja on ympäri keittiötä. Anna jähmettyä pystyasennossa styroxlevyyn tökättynä.

Kakkutikkarit säilyvät jääkaapissa mehevinä pari päivää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti