Hullu hilloa itte vääntää kun kaupastakin saa tosi hyviä. Mutta kun itse tehty vaan on NIIN paljon parempaa! Eikä meidän lähikaupasta saa kirsikkahilloa... Kaduille ilmestyneiden marjakioskien kirsikat suorastaan huusivat perääni, kunnes taivuin ja toin ne kotiin. Onhan siinä oma vaivansa ja tuleehan siitä sotkua, mutta kyllä onni vaan on oma hillo! Helppoakin se on, nyrkkisääntönä kiloon marjoja puoli kiloa hillosokeria. Keitellään vartti ja tölkitetään puhtaisiin tölkkeihin.
Teen hilloa joka kesä kesäpaikkamme Mansikkamäen vuosittain vaihtelevasta sadosta. Yleensä siinä on vadelmaa, karviaista ja mustaherukkaa. "Mansikkamäen kesäksi" ristitty herkku maistuu tyttärille talven pimeillä kylmillä pannarin kyljessä. Kirsikkahillo on oma lempparini. Maustamattoman jogurtin kaverina aivan pistämätön. Huomenna tosin ajattelin tästä satsista leipoa Haagan herkullisimman kirsikkapiirakan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti