Eli (kirsikka)hillopiirakka. Tämä resepti tarttui mukaan Sisilian-siskoltani 20 vuotta sitten. Se muuntuu maun mukaan: hyvää KIRPEÄLLÄ hillotäytteellä – kirsikka on ehdoton suosikkini ja aprikoosi hyvä kakkonen – unohda äklömakeat mansikkadronningholmit tässä kohtaa! Aivan ihanan kesäpiirakan teet samasta pohjasta, jos täytät sen tuoreilla marjoilla ja silaat sokerikiilteellä. Teen teille sellaisenkin tässä jonakin päivänä, kunhan mansikat kypsyvät.
POHJA:
150 grammaa voita
2 dl sokeria
4 dl jauhoja
1 muna
ripaus suolaa
(raastettu sitruunan kuori)
TÄYTE:
kirpeää hilloa (tässä pari päivää sitten tehtyä kirsikkahilloa)
NYPI kylmä, paloiteltu voi, sokeri, suola ja jauhot hiekkamaiseksi seokseksi sormillasi.
JOS käytät sitruunankuorta, ripottele se sekaan tässä vaiheessa.
LISÄÄ kananmuna ja puristele seosta, kunnes siitä alkaa tulla taikinamaista. Kun se ei enää hajoa käsiisi, muotoile siitä pallo ja pane jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi.
KAULI 2/3 taikinasta litteäksi ja painele voideltuun piirakkavuokaan. Tämä on vähän hankalaa, koka taikina murenee helposti, mutta älä luovuta! Täytä hillolla ja askartele lopputaikinasta pinnalle kivoja kuvioita. Tässä iänikuisen nauharistikon sijaan piparimuotilla leikattuja sydämiä <3
PAISTA 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia, tai kunnes pohja on kauniin kullanruskeaa. Kuvan piirakka olisi saanut olla uunissa ehkä aavistuksen kauemmin.
TARJOILE hyvin jäähtyneenä. PS: Kirpeän hillopiirakan paras kaveri on klöntti kermavaahtoa...
Täytyykin leipoa taas pitkästä aikaa jokin crostata ohjeen isnpiroimana!
VastaaPoistaIhan uskomattoman hieno! :) tykkään!
VastaaPoistaIhana, tein tällä ohjeella ja katsoin vielä vinkit You Tubesta. Helppo ja herkullinen. Kiitos kovasti! :-)
VastaaPoista