”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

17.5.2012

KIISSELI

Siis – ylläri – SITRUUNAkiisseli! Joku voisi jo väittää, että parempi nimi tälle blogille olisi Sitruunavaras. Mutta kun limoncelloa tehdessä tuli kuorittua sylillinen sitruunoita, eikä sitä mehua jaksanut kaikkea juoda eikä tietenkään voinut poiskaan heittää...
Kaikenlaiset marjakiisselit ovat meidän perheen suosikkijälkkäreitä. Joulua ei ole ilman karpalokiisseliä, ja raikas kiisseli kermavaahtonokareen kanssa jos mikä on ihan täydellinen kesäjälkkäri. Tytöt tykkää marjoista ja hedelmistä, ja äiti tekee mielellään hyvää, joka on myös terveellistä. Kaikki voittaa!




Kiisseliä neljälle (minä teen aina tuplat, koska se säilyy kylmässä useamman päivän):


3 kananmunaa
1 dl sokeria
7 dl vettä
3 rkl perunajauhoja
2-3 dl sitruunamehua
2 dl Valion A+ täyteläistä luonnonjogurttia

VISPILÖI munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi kattilassa.
SEKOITA perunajauhot pieneen vesitilkkaan, lisää sitten tilkkaan vettä niin, että sitä on yhteensä se seitsemän desiä.
LISÄÄ perunajauhovesi kattilaan munasokerivaahtoon.
SEKOITTELE seosta miedolla lämmöllä koko ajan, kunnes se kuumenee ja pulpahtaa. Ota HETI pois levyltä. Tässä kohtaa kiisseli näyttää ja tuntuu tosi tönköltä liisteriltä, mutta älä säikähdä!
ANNA jäähtyä hetki, jolloin sotku muuttuu vieläkin tönkömmäksi. Lisää sitten sitruunamehu lirutellen ja reippaasti vispilöiden, kunnes koostumus notkistuu ja alkaa tuntua mieleiseltä. Sitruunamehua ei siis kiehutella, joten kaikki sen vitamiinit jäävät kiisseliin! Kaada tarjoilukulhoon, ripottele pinnalle reilusti sokeria kuortumisen estämiseksi ja anna jäähtyä.
SEKOITA jogurtti jäähtyneeseen kiisseliin. Tähän passaa tietysti myös kermavaahto, mutta jogurtti pyöristää makua ihan samalla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti