Tämä on siis SE kakku. My signature chocolate cake.
SE, joka saa syöjät voihkimaan ekstaasissa.
SE, jota aina toivotaan uudestaan ja uudestaan.
TAIKINA
150 gr voita
150 gr tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2 rkl mantelirouhetta
4 rkl vehnäjauhoja
KUORRUTUS
3/4 dl kuohukermaa
100 gr suklaata
TARJOILUUN
tomusokeria
sitrusranskankermaa
Voitele ja jauhota tasainen irtopohjavuoka. Jos teet herkkua isommalle jengille, tupla-annos paistuu passelisti syvällä uunipellillä leivinpaperin päällä.
Sulata voi ja suklaa.
Vaahdota munat ja sokeri. Keltuaiset ja valkuaiset pitäisi kai vaahdotella erikseen, mutta laiska paiskaa ne samaan kulhoon. Lopputulos on ihan yhtä hyvä.
Sekoittele VAROVASTI hieman jäähtynyt suklaavoiseos sekä jauhot ja mantelirouhe munasokerivaahtoon.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes reunat irtoavat vuoasta mutta sisus on vielä tahmea. Jäähdytä kakku ja kumoa vasta sitten.
Sulata kuorrutuksen suklaa kermatilkassa. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle ja reunoille. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa jos maltat.
Juuri ennen tarjoilua seulo pinnalle tomusokeria ja tarjoile esim. sitrusranskankerman kanssa.
SITRUSRANSKANKERMA
200 rg ranskankermaa
raastettua sitruunan ja/tai limetin kuorta sekä mehua maun mukaan
1/2 dl tomusokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti