”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

14.11.2011

SUUSSASULAVAT VALKOSUKLAA-KARPALOKEKSIT

Tiesittekö, että tie teinityttöjen sydämeen on silattu valkosuklaalla?
Jos näillä ei lunasteta Vuoden Äiti -titteliä niin ei sitten millään!
Mukailtu resepti on varastettu tuttavan tuttavan Adelaiden blogista www.diariodiunapassione.it
Satsista tulee n. 50 kappaletta.
Ihan. Sairaan. Hyviä.


200 gr voita
3 dl tomusokeria
4 dl vehnäjauhoja
8 rkl kaurahiutaleita
1 vaniljatanko
100 gr valkosuklaata
100 gr kuivattuja karpaloita

Vaahdota voi ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet sekä vaniljatangon sisältä kaapimasi siemenet ja lisää ne voisokerivaahtoon.
Rouhi suklaa ja karpalot pienemmiksi ja sekoita taikinaan.
Rullaile taikinasta kaksi noin kurkun paksuista pötköä, kiedo ne kelmuun ja pane tunniksi jääkaappiin.
Leikkaa pötköt noin puolentoista sentin paksuisiksi kiekoiksi.
(Tässä kohtaa kiekot lohkeilevat hieman, jos suklaapalat ovat kovin isoja. Puristele ne kasaan sormin.)
Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia. Keksit leviävät hieman, mutta eivät mitenkään älyttömästi.
Anna jäähtyä rauhassa, ennen kuin yrität siirtää!

1 kommentti:

  1. Mäki ihastuin näihin niin että tänä iltana ohjelmassa on samojen keksien leipomista! :)

    VastaaPoista