”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

3.11.2011

IHAN PARAS KIRSIKKATOMAATTIPASTA

Tähän mä en vaan kyllästy. Ikinä. Nerokkaan yksinkertainen herkku, pomminvarma päivän piristäjä, josta tulee aina hyvälle tuulelle. Tomaateissahan on oikeastikin runsaasti tryptofaania, joka tekee ihmislapselle äärimmäisen hyvää aina, mutta etenkin pimeään vuodenaikaan. Tätä on pakko tehdä aina reilu satsi, sillä se maistuu seuraavana päivänä – jos vain mahdollista – vieläkin paremmalta. Aineksia on naurettavan vähän, mutta niiden on oltava parhaita mahdollisia. Tarpeeksi maukkaita tomaatteja on Suomessa todella vaikea löytää, mutta tummanpunaisissa kirsikkatomaateissa on riittävästi potkua.

NELJÄLLE TARVITSET:
500 gr kirsikkatomaatteja
pari valkosipulinkynttä
2 ruukkua basilikaa
n. 200 gr mozzarellahelmiä
puolisen kiloa pastaa (niin jää vähän huomiseksikin)
oliiviöljyä
suolaa
parmesaania

Pane pastavesi kiehumaan. Lorauta paistokasariin reilusti oliiviöljyä ja lisää kuoritut, veitsen lappeella litistetyt valkosipulinkynnet öljyyn antamaan sille makua. Heitä perään halkaistut kirsikkatomaatit. Tomaattien kuoriminen on mielestäni aina ollut turhaa hifistelyä, niin nytkin. Kirsikkatomaateissa on aika paksut kuoret, mutta onhan meillä hampaat! Tomaatit saavat kurtistua, pehmetä ja mehustua pienellä lämmöllä siihen asti, kun pasta on kypsää. Nouki valkosipulinkynnet pois tai jätä sekaan riippuen siitä, pidätkö niistä vai et.
Lisää kypsä pasta, silputtu basilika ja mozzarellahelmet pannulle ja sekoittele hellävaraisesti mutta hyvin, jotta pasta on kauttaaltaan öljyssä ja tomaattien mehussa. Tarjoa runsaan parmesaanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti