”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

7.2.2016

MUNAKOISOPIZZA

Julia Child teki nämä kai tutuiksi suurelle yleisölle, mutta onhan näitä syöty maailman sivu jo ennen häntä. Tolkuttoman hyvää. Suosittelen tekemään tuplasatsin, koska näitä syö enemmän kuin jaksaa, mutta ne ovat – jos mitenkään mahdollista – vieläkin parempia seuraavana päivänä, kun maut ehtivät hieman tasoittua. Ne vaan eivät selviä seuraavaan päivään, ellei niitä piilota. Myös itseltään.


kuva ei taas tee kohteelleen oikeutta, koska Suomen talvinen valo.
ja melkein suruun kuolleet basilikat

Kahdelle:

1 munakoiso
puolikas sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tlk hyvää tomaattimurskaa. meillä käytetään Muttia, ja varsinkin merkin tölkitetyistä kirsikkatomaateista tulee tosi tykki soosi
oliiviöljyä
1 mozzarella
parmesaaniraastetta
tuoretta basilikaa

Leikkaa munakoiso n. sentin paksuisiksi viipaleiksi, sudi pintaan oliiviöljyä ja paahda uunissa leivinpaperin päällä, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. 200 asteessa n. 20 min.

Kun koisot paahtuvat, tee pizzakastike. Kuullota hienonnettuja sipuleja hetki pannussa öliiviöljyssä, lisää tomaatit ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes saat kirsikkatomaatit litisteltyä soosiinsa ja homma sakenee. Kastike ei saa olla liian vetistä. Suolaa ja oreganoa maun mukaan.

Kun koisot ovat valmiita, ripottele pinnalle suolaa. Levitä niille ensin tomaattikastiketta, sitten pari lehteä basilikaa, päälle viipale mozzarellaa ja lusikallinen parmesaania. Grillaa uunin grillivastuksen alla, kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä, n. 5 min. Koristele basilikalla.

Tomaattikastiketta jää tästä satsista hieman yli, mutta sen voi syödä vaikka huomenna spagetin kanssa ja heittää jäljellä olevat, lämmitetyt pizzat pasta-annoksen koristeiksi. Slurp!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti