Superhelppo, superherkullinen ja superterveellinen sitruunakakku. Ihan super!
Tästä namista on ääretömän vaikea uskoa, ettei se sisällä lainkaan rasvaa, sokeria eikä valkoisia jauhoja. Siksi siitä taisi juuri tulla uusi lempparini.
A super easy, super delicious and super healthy lemon cake. Simply super!
It's hard to believe that this treat has no butter, sugar or white flour in it.
Maybe that's why it just became my new favourite.
1 iso tai 2 pientä luomusitruunaa
1 cup (2,5dl) mantelijauhoa
1/2 cup (hieman reilu desi) steviaa (minä käytin ruokosokeria, koska en sitä kavahda. mutta jos siis haluaa sokeria välttää niin sitten steviaa. tai jotain muuta. ehkä hunajaa?)
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
kookosöljyä (tai muuta rasvaa) vuoan voiteluun
Pese ja paloittele sitruuna, poista siemenet ja pane se kuorineen kaikkineen pariksi tunniksi veteen likoamaan. Kun se on aikansa kellunut, kaada vesi pois ja soseuta sitruuna – edelleen kuorineen kaikkineen – sauvasekoittimella muussiksi. Tässä työvaiheessa tarvitaan habaa ja kärsivällisyyttä. Elleivät kuoret muussaannu suosiolla, silppua niitä saksilla pienemmiksi ja jatka, kunnes muussi on tarpeeksi sileää. Lisää muut aineet muussiin, kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. 45 min.
1 big or 2 small organic lemons
1 cup (2,5 dl) ground almond
1/2 cup (1 dl) stevia or other sweetener ( I used cane sugar because I have no reason to avoid it) maybe honey would work, too?
3 eggs
1 tsp baking powder
coconut oil (or other grease) for greasing the dish
Wash the lemon, cut it in pieces and remove the seeds. Put the pieces in a bowl of water for a couple of hours. Then, throw away the water and mash the lemon with an immersion blender. This requires some strength and patience. If the peels refuse to give in, cut them smaller with scissors and continue. When the mash is smooth enough, add all other ingredients and pour everything on a greased baking dish. Bake in 200 C for about 45 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti