”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

7.3.2014

HYVÄN OMANTUNNON BANAANIKAURAKAKKARAT

Helppoa, hyvää ja tervellistä. Sellaistahan aamiaisen – ja kaiken muunkin ruoan – pitäisi olla. Mutta jotkut meistä kuuluvat meihin, jotka eivät aamulla tahdo saada mitään alas ja pelkkä ajatuskin kaverin haukkomasta meetvurstireissumiehestä heti aamutuimaan puistattaa... Makeita kakkuja, keksejä tai muita leivonnaisiahan ei Suomessa mielletä normiaamiaiseksi ollenkaan, muualla maailmassa kyllä. Kaurapuuroa sen olla pitää!

Näissä järjettömän yksinkertaisissa aamiaiskakkusissa on kaikki kohdillaan – paitsi ehkä ulkonäkö. Järin suloisia ne eivät ole, mutta sitäkin makoisampia ja terveellisempiä, pelkkää luonnon hyvää ilman rasvaa ja lisättyä sokeria! Ja yritäpä sanoa kaurakakkara nauramatta heti aamutuimaan!

Perusraaka-aineet ovat vain banaani ja kaurahiutaleet. Ainoastaan. Lisää karmapisteitä ropisee, kun varmistat, että täysjyväkaurahiutaleet ovat luomua ja banaanit reilun kaupan. Lisukkeita voi halutessaan lisätä oman maun mukaan: pähkinöitä, rusinoita, kanelia, kookosta... Tässä versiossa on mukana kourallinen rouhittuja pähkinöitä sekä jälkikasvun pyynnöstä ruokalusikallinen Nutellaa. Toimii.



16 kpl

3 keskikokoista ylikypsää banaania
3 dl luomukaurahiutaleita

Muussaa banaanit haarukalla ja lisää sekaan kaurahiutaleet sekä halutessasi lisukkeet. Koska banaanit tuppaavat olemaan erikokoisia, kaurahiutaleiden määrää saattaa joutua hieman säätämään, jotta seos on kosteaa mutta kiinteää. Annostele lusikan avulla leivinpaperille ja paista 200 asteessa 15 min. Anna jäähtyä kunnolla, kakkuset kiinteytyvät vielä tässä vaiheessa. Säilytä ilmavasti, jotta eivät lötkisty uudelleen.

1 kommentti:

  1. Tein hieman vastaavia aamiaiseksi jokunen viikko sitten. Ihan uskomattoman hyviä!

    VastaaPoista