Nuorena tyttönä Italiassa asuessani tätä tehtiin, kun tultiin baarista yöllä nälkäisinä kotiin. Tätä tehtiin, kun tuli yllätysvieraita syömään. Ja tätä tehtiin, kun
Tarkkoja määriä on jälleen kerran vaikea arvioida. Tämä on ruoka, jonka voi säätää syöjien makuhermoille sopivaksi valkosipulin ja chilin määrää vaihtelemalla. Itse lisään joskus sekaan myös sitruunankuoriraastetta (ei liene yllätys kenellekään...) mutta se onkin sitten jo ihan eri sapuska!
VALKOSIPULIA niin paljon kuin sielu sietää. Aloita vaikka kynnellä per naama.
CHILIÄ syöjien sietokyvyn mukaan.
HYVÄÄ OLIIVIÖLJYÄ niin paljon, että pasta ei tunnu kuivalta. Reilusti joka tapauksessa.
TUORETTA PERSILJAA TAI TIMJAMIA jos sattuu olemaan. Ilmankin menee.
SUOLAA!
PARMESAANIA päälle.
Keitä spaghetti ohjeen mukaan al dente.
Murskaa pastan kiehuessa valkosipulinkynnet veitsellä niin pieneksi kuin saat.
Murustele chili ja silppua persilja tai timjami.
Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja pasta takaisin kattilaan. Lisää kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista, että suolaa on tarpeeksi. Ilman suolaa tämä ei ole mistään kotoisin.
Tarjoile parmesaaniraasteen kera.
Italiassa tämä resepti on tosi suosittu, syömme spaghetti aglio olio e peperoncino aika usein kun on kiin nopea je helppo tehdä!
VastaaPoistaHyvää viikonloppua!