”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

6.12.2012

AMARETTOTAATELIKAKKU

Tänä jouluna Reseptivaras jatkaa viime joulun aikaan aloitettua laiskan kätevän emännän keittökirjaa. Tämä taatelikakku nimittäin syntyy yhdessä kattilassa ja yhdellä puuhaarukalla. Eihän kukaan jaksa jouluna(kaan) tiskipaljun ääressä seisoskella! 

Vanha, tuttu kakku saa nyt pienen hömpsyn Amarettoa, joka tuo mehevään herkkuun häivähdyksen mantelin makua. Lapsiystävällinen tapa juottaa kakku tuiteriin on lorauttaa Amaretto veteen, jossa taatelit keitetään mössöksi –näin alkoholi siis haihtuu taivaan tuuliin. Jos syöjissä on pelkkiä aikuisia, kannattaa tökkiä kypsään kakkuun reikiä vaikka hammastikulla ja imeyttää Amaretto sitä kautta.



1 pss KUIVATTUJA PEHMEITÄ KIVETTÖMIÄ TAATELEITA

2 dl VETTÄ
1 dl AMARETTOA
2 dl SOKERIA
200 gr VOITA
2 MUNAA
3,5 dl VEHNÄJAUHOJA
2 tl VANILJASOKERIA
2 tl LEIVINJAUHETTA

Keitä taatelit vedessä ja Amarettossa pehmeäksi mössöksi. Noin puolisen tuntia. (voit toki keittää ne myös 3 desissä vettä, kakusta tulee ihana ilman Amarettoakin) Anna mössön jäähtyä hieman.

Lisää mössöön sokeri ja voi. Sekoita puuhaarukalla, ei tarvitse vatkata.

Lisää munat ja kuivat, keskenään yhdistetyt aineet samalla tavalla sekoitellen.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa vajaa tunti. Kannattaa tarkkailla kypsyyttä tikulla, ettei kakku paistu liian kuivaksi.

Hunnuta jäähtynyt kakku tomusokerilla ja koristele. Tässä koristeina Lindtin samppanjatryffeleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti