I used to spend little fortunes on these sweet drops of pure goodness, until I discovered how super easy it is to make them at home. Haven't wasted my money since. Just look for fresh, young, organic ginger – lots of it, since these goodies are so yummy you can't stop eating them. And despite all the sugar, they are also good for you. What more can you ask for?
Kuori inkiväärit perunankuorimaveitsellä ja siivuta ohuiksi millin parin siivuiksi. Siivut kattilaan, jossa on vettä sen verran, että ne peittyvät reilusti. Keitä puoli tuntia pienellä porinalla välillä sekoitellen. Kaada siivut siivilään, pane alle astia jotta saat keitinveden talteen. Kaada vesi takaisin kattilaan ja lisää yhtä paljon sokeria kuin sinulla on vettä. Jos vettä haihtui liikaa, lisää sen verran, että inkiväärit peittyvät taas. Siivut takaisin kattilaan ja keitä taas puoli tuntia välillä varovasti sekoitellen, kunnes sokerivesi muuttuu siirappiseksi ja inkiväärisiivut läpikuultaviksi.
Nosta pihdeillä tai haarukalla siivut leivinpaperille kuivumaan. Muutaman tunnin kuluttua, kun pinta alkaa kovettua, käännä ne ympäri ja anna taas kuivua. Kun pinta on vielä tahmea mutta ei enää märkä, kierittele palat erikoishienossa sokerissa (Siro) ja jätä taas kuivumaan ja kovettumaan päiväksi pariksi. Säilytä kristalli-inkiväärit ilmatiiviissä purkissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti