”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

10.8.2016

SITRUUNAINEN KANAKEITTO

Ai yllättyikö joku siitä, että tähänkin tulee sitruunaa?
Helppo, raikas ja herkullinen soppa, josta tuli saman tien yksi tämän huushollin suosikkiruokia. Sopii niin flunssaisen hoivaamiseen marraskuussa kuin kesäiseksi illalliseksi elokuussa. Flunssapotilaalle lisäsin valmiiseen keittoon tuoretta raastettua inkivääriä – potilaan maun tuntien aika reilulla kädellä. Sopi kuin nenä päähän!


neljälle:
2 litraa kanalientä
5 valkosipulinkynttä
1 makea sipuli
1 iso (luomu)sitruuna
2 broilerin rintafileetä
2 dl couscousia
1 avokado
1/2 tl chiliä
suolaa
fetaa
tuoretta timjamia
(tuoretta hienonnettua inkivääriä)

Hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli ohuen ohuiksi renkaiksi. Kuullota pari minuuttia tilkassa oliiviöljyä kattilan pohjalla.

Lisää kanaliemi, rintafileet, sitruunan raastettu kuori ja chili. Kun liemi kiehuu, laske lämpötilaa ja anna porista hiljalleen kannen alla 5 minuuttia.

Lisää couscous ja 1 tlk suolaa. Anna kypsyä toiset 5 minuuttia ja sammuta sitten levy.

Nouki broilerfileet kattilasta ja nyhdä ne riekaleiksi kahdella haarukalla. Kippaa riekaleet takaisin kattilaan. Purista sekaan sitruunan mehu. Lisää murustettua fetaa ja hienonnettua timjamia maun mukaan. Lisää tässä kohtaa myös inkivääri, jos käytät sitä. Suosittelen, vaikkei flunssa vaivaisikaan!

Viipaloi avokado annoksiin juuri ennen syömistä. Maistuu kuumana tai viileänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti