”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

27.3.2013

KANAROONI


Reseptivaras on kokannut viimeiset 20 vuotta. Päivittäin. Sekalainen seurakunta pöydän ääressä vaihtuu tasaiseen tahtiin, ja vaikka välillä pellavatyykille katetaan perintöporsliinit ja kristallilaseissa kuohuu samppanja hanhenmaksakanapeiden kadotessa herkutteleviin suihin, useimmiten keittiössä 
loihditaan hyvää, nopeaa ja terveellistä arkiruokaa.

Eineksistä Reseptivarkaan keittiössä armon saa vain Jalostajan luomuhernekeitto. Kaikki muu tehdään itse. Jokainen arkiruokaa vuodesta toiseen vääntävä tietää, miten helposti sitä puutuu rutiineihinsa ja juuttuu luuppiin, jossa pyörittää vain niitä hyviksi havaittuja, tuttuja ja turvallisia.

Miniteinin kanssa ideoitu ja yhdessä valmistettu lempeänmakuinen kanarooni ampaisi kerralla Reseptivarkaan arkiruokaluuppiin. Ja nyt varoitus: Tehotuotetun broilerinhan ei sinänsä pitäisi kuulua ihmisen ruokavalioon lainkaan, mutta aina ei jaksa onnistua. Kun on kerran oikeasti takapihalla tepastelleen kanan jumalaiseen makuun päässyt, itkettää poimia se minuuttipihvipaketti marketin hyllyltä. Pajuniemeltä saa nykyään luomukanaa, jos se maailmantuskaa yhtään helpottaa. Anyway, tähän suikaloin minuuttipihvejä kun ei muutakaan ollut.

RESEPTI

400 gr pussillinen makaronia (tai jotakin muuta pastaa)
arviolta 400 gr broileria (kolme minuuttipihviä)
puoli tölkillistä kikherneitä
tuoretta timjamia
puolikas sitruuna
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
1 prk Kolmen juuston ruokakermaa + 5 dl vettä

KEITÄ makaronit suolatussa vedessä.
LEIKKELE broilerfileet saksilla silpuksi ja ruskista ne kevyesti tilkassa öljyä.
LISÄÄ pannulle valkosipuli, kikherneet, puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu, pari ruokalusikallista silputtua tuoretta timjamia. Anna niiden lämmitellä yhdessä kunnes 
makaronit ovat kypsiä.
SEKOITA kypsät makaronit ja pannun sisältö keskenään ja kippaa öljyttyyn vuokaan.
KAADA ruokakerma mittakannuun (vai mikä sen nimi on?) Lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä 7 desiä. Riko sekaan kaksi kananmunaa ja vispaa sekaisin.
KAADA munamaito vuokaan ja töki sössöä vaikka lusikalla niin, että maito uppoaa sinne tasaisesti.
PAISTA noin 200 asteessa noin tunti.
HUOM! Miniteinin mielestä tämän version kanssa ei tarvita ketsuppia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti