”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

12.6.2012

SULOISET SUUPALAT

Lauantain ihastuttavilla syntymäpäiväjuhlilla Reseptivaraskin pääsi kerrankin valmiiseen pöytään. Se jo sinänsä on luksusta, mutta kun juhlatalo oli kaunis kuin koru, pöytä tyylillä katettu ja syötävät toinen toistaan herkumpia, luksus sai ihan uuden ulottuvuuden. 
Pöytä notkui Marin aikaansaamia ihanuuksia, joista päätin varastaa mukaani tämän suolaiselle suupalakeksille kootun makeankirpeänkermaisenpehmeän kaunokaisen:


VUOHENJUUSTOMOUSSE JA TOMAATTIPUNASIPULIHILLOKE
30-35 kpl 
Ihanaa antipastoksi, pikkunaposteltavaksi, 
proseccon kyytipojaksi, oikeastaan ihan mihin tilanteeseen vain... Slurp!


VUOHENJUUSTOMOUSSE:
1 prk (150gr) pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

TOMAATTI-PUNASIPULIHILLOKE:
2 pientä punasipulia
100g kirsikkatomaatteja
1/2 dl vettä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 dl hillomarmeladisokeria

LISÄKSI
pieniä suolaisia keksejä
jotakin kaunista vihreää, esim. hento herneenverso tai tuoreen timjamin lehtiä

1. Vaahdota kerma ja sekoita se vuohenjuustoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppua öljytilkassa, kunnes se on läpikuultavaa ja pehmeää.
3. Pane kattilaan kuullotettu sipulisilppu, paloitellut tomaatit, vesi, etikka ja hillosokeri.
4. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Kokoa kekseille ensin vuohenjuustomoussea ja päälle hilloketta. 

pöydän muita herkkuja

kuvat: Mari tai Tero tai Emma A.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti