”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

24.2.2012

PANGRATTATO

eli köyhän miehen parmesaani. Oiva lisäke kevyille, raikkaille pastoille. Tuoksu on niin huumaava ja suutuntuma niin ihanan rapea, että tätä tekee mieli napsia tölkistä muulloinkin kuin ruoka-aikaan. Jälleen kerran allaolevassa reseptissä määrät ovat summittaisia, omille makuhermoillesi sopivan kombinaation löydät maistelemalla.



puolikas kuivahtanut kovakuorinen maalaisleipä (olenpa joskus ostanut tätä varten ihan tuorettakin, paloitellut ja kuivattanut uunissa sopivaksi koppuraksi)
oliiviöljyä
ruukku tuoretta timjamia
1 valkosipulin kynsi
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa

Hienonna kuiva leipä karkeaksi rouheeksi ja paahda rouhetta pannulla lorauksessa oliiviöljyä. 
Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli, sitruunan kuori sekä timjami.
Paahda puuhaarukalla sekoitellen, kunnes leipärouhe saa hieman väriä ja koko seos on rapeaa. VARO polttamasta!
Levitä laakealle lautaselle jäähtymään.
Säilytä ilmatiiviissä tölkissä huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti