”one cannot think well, love well, sleep well, if one hasn't eaten well"
Virginia Woolf

27.2.2012

JOGURTTIHERKKU SHRIKAND

Intialaistyyppinen jogurttijälkkäri on täyteläinen mutta raikas, eikä liian makea aikuiseen makuun. Ja – jälleen kerran – kätevä emäntä pyöräyttää tämän valmiiksi viidessä minuutissa jääkaappiin odottamaan vuoroaan. Itse käytän mieluiten paksua, kunnolla rasvaista jogurttia, mutta Total 0% -jogurtilla tästä saa todella kevyen jälkiruoan, eikä makukaan pahemmin kärsi. Pääasia on, että käyttää paksua jogurttia, ei mitään luirua.

Aivan ihastuttavan aromin jälkkäriin saa, jos tipauttaa sekaan ruusu- tai appelsiininkukkavettä. Tai vaihtoehtoisesti maustaa jogurtin Amarettolla.

Sairaan hyvää saa myös, jos korvaa mantelit saksanpähkinöillä ja lorauttaa pinnalle vaahterasiirappia!



Reilusti jälkkäriä neljälle:

5 dl tölkki Valion turkkilaista jogurttia
makeutukseen tomusokeria maun mukaan, aloita n. 1/2 desillä
2 tl murskattua kardemummaa
kourallinen rouhittuja manteleita
kourallinen rouhittuja pistaasipähkinöitä

Makeuta jogurtti ensin tomusokerilla.
Lisää loput ainekset.
Annostele nätteihin pieniin laseihin ja anna makujen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle manteli- ja pähkinärouhetta ja lorauta hieman juoksevaa hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti