Kesä on vihdoinkin Suomessa, ja ihmiset livahtavat ulkoilmaan aina kun silmä välttää – Reseptivaras muiden muassa. Nämä leipäset ovat kepeää kesätarjottavaa, joka takuulla maistuu lämpöisenä kesäpäivänä salaatin ja grillatun kyytipojan kaverina. Kuvan leivät on paahdettu uunissa, mutta grillissä ne saavat herkullisemman, sopivasti kärventyneen pinnan.
Tarkkasilmäisempi saattaa kuvasta huomata, että leivillä on myös METSÄMANSIKOITA! En lisännyt niitä varsinaiseen reseptiin koska eihän niitä ikinä mistään saa, mutta nyt on ihan pakko mainita, että kesäpaikassani Mansikkamäessä niitä on mäenrinteet punaisinaan! Maun voitte vain kuvitella...
RAPEAKUORISTA LEIPÄÄ
PUNAISIA VIINIRYPÄLEITÄ
BALSAMICOA TAI MUUTA VIINIETIKKAA
VUOHENJUUSTOA
JUOKSEVAA HUNAJAA
OLIIVIÖLJYÄ
SUOLAA
TUORETTA TIMJAMIA
Lorauta paistinpannulle tilkka oliiviöljyä ja paahda siinä viinirypäleitä, kunnes ne pehmenevät hieman.
Suolaa ja lisää etikkaa sen mukaan, kuinka kirpeästä pidät. Yritä pitää rypäleet ehjinä.
Paahda leipäpalat grillissä.
Kokoa leiville pari viipaletta vuohenjuustoa ja päälle rypälepaistosta.
Lorauta koko komeuden kruunuksi vielä reippaasti hunajaa ja päälle tuoretta timjamia, joko hienonnettuna tai oksina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti